Vegan Mac'n'Cheese

Ćao!

Danas ću da vam pokažem recept za najpoznatiji američki comfort food, ali veganski! Mac'n'Cheese je poznat kao kremasto, sirastvo zadovoljstvo u kom uživaju svi uzrasti.

Danas hoću da podelim ovaj mnogo zdraviji recept s vama, koji garantuje apsolutno isti ukus!

Potrebno vam je:
1. 400 ml sojinog mleka
2. brašno (odokativno, da se pomeša sa mlekom)
3. nutritivni kvasac (Zdrava Hrana) oko 50g
4. 400gr skuvane paste (ja uvek koristim integralnu)
5. 2 čena belog luka
6. biljni kačkavalj, koliko volite
7. 2 supene kašike senfa (opcija, ja volim)
8. malo maslinovog ulja.
9. Varjača i tiganj



Recept je vrlo jednostavan.
Na srednjoj vatri u dubokom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, i potom dodajte sitno iseckan beli luk. Kada se one malo pecne, krenite da dodajete brašno. Dozovlite mu 20ak sekundi da se pomeša sa uljem i belim lukom, tako što ćete sve vreme mešati. Potom krenite postepeno da dodajete sojino mleko i mešajte brzo. Videćete da se mleko i brašno sjedinjavaju u gustu smešu.
Kada se sjedine, dodajte nutritivni kvasac, koji je tajna ovog recepta. Jako zdrava stvarčica, spada pod kategoriju superfoods. Za sve vegane, on je pun vitamina B12, magnezijuma, kalcijuma, itd...
Nakon što ga dodate, ubacite i senf ujedinite ga sa već gustom smesom. U ovom trenutku vatra je tiha na ringli. Dodajte začine koje volite, prepočujujem origano i biber. Soli dodajte malo, ili koliko volite. Preporuka je da ne preterate zbog mogućeg povišenja krvnost pritiska!
Kada se i to sve sjedini, u isto vreme dodajte kuvanu pastu i biljni kačkavalj (preporuka moja je VioLife).
Kako budete mešali jelo, videćete da postaje lepljivo i sočno, baš kao na slikama i u američkim filmovima.

Servirajte uz salatu, kao glavno jelo, ili pak čuvajte u frižideru do 2 dana, pa koristite za hladne salate.
Ova količina dovoljna je za 4 osobe.

Bon appetit!


Fotografija preuzeta sa: http://www.thephillycalendar.com/events/the-philly-mac-down-best-vegan-mac-cheese-in-the-city

Comments